Vakbekwaam werken in de wereld van Horeca of Bakkerij?

Dan is de Horeca Vakschool Rotterdam de juiste keus voor die specifieke vmbo-vakopleiding. In een vertrouwde en veilige leeromgeving biedt de Horeca Vakschool Rotterdam vakopleidingen aan in de Horeca- en/of Bakkerijbranche. Het betreft de vakopleidingen tot Kok, Gastheer/Gastvrouw, Brood- en Banketbakker.

1920 HVSR 09 0099 590X139

In een ambachtelijke sfeer wordt je in 4 jaar tijd opgeleid tot vakman op vmbo-niveau. Daarna is er de doorlopende leerlijn van één jaar op een roc als Zadkine of Albeda voor het behalen van het diploma mbo-2. De Horeca Vakschool Rotterdam besteedt veel aandacht aan het ambacht. Dat wil zeggen dat je direct in de eerste klas al te maken krijgt met de praktijk van het ambacht in keuken en bakkerij en vanaf het 3e leerjaar ook het restaurant met echte gasten! Om die reden duurt een mbo-2 vervolgopleiding nog maar één jaar!
590,139

Vakken als rekenen (wiskunde), taal, economie, kunst&cultuur, biologie etc. staan voor een deel in het teken van het ambacht. We doen dat met zogenaamde thema's en projectopdrachten. Je weet dan ook direct waarom die vakken nodig zijn. Het maakt het leren ook leuker! Uiteraard zijn er ook klassikale lessen voor de vereiste basisvaardigheden in o.a. rekenen, Nederlands, Engels, Frans, economie en biologie. In de 'Onderwijstrechter' wordt dat nader uitgelegd.
1920 HVSR 07 0022 590X139

En dan is er ook nog de ict-component. Ieder vak heeft een aantal opdrachten die in het computerlokaal of in ons studielokaal moeten worden uitgewerkt. Kortom, een leukere manier van leren bestaat er gewoon niet! Hoe de vakopleidingen er precies uitzien wordt in de submenu's verder uitgelegd.

De leerlingen die na de basisschool een carrière binnen de Recreatie willen maken, adviseren wij om eerst de horecavakopleiding tot gastheer/gastvrouw te volgen.  Na het behalen van het diploma vmbo-kader (of kader+) kun je dan een vervolgstudie in het toerisme gaan doen op mbo-niveau 3 of 4.